• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

Сред лечебните заведения отново е СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ ЕАД – София, която получава апаратура за интензивни грижи.

Медицинска апаратура за над 1.1 млн. лева ще получат 19 лечебни заведения в цялата страна по благотворителната инициатива на президента на Републиката „Българската Коледа“, съобщиха от президентството.

Договорите за доставка на високотехнологичното оборудване бяха сключени след обявената на 8 април т.г. процедура за набиране на оферти за доставка, монтаж, пускане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура, за нуждите на лечебни заведения, осъществяващи реанимация и интензивно лечение на деца. До края на октомври т.г. медицинската апаратура ще бъде доставена и въведена в експлоатация в лечебните заведения.
За да помогне за спасяването на повече деца в критично здравословно състояние, в кампания 2015/2016 г. „Българската Коледа“ си постави за цел да осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране и лечение в университетски и областни болници, в които функционират клиники за реанимация и интензивно лечение.

Продължение...

muzejkoНационалната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край” и Детският научен център „Музейко“ поставиха началото на съвместна дългосрочна дейност. В рамките на партньорството образователният екип на „Музейко“ ще посещава педиатричните отделения на болниците, част от националната инициатива, за да разказва интерактивни приказки. Идеята на това сътрудничество е да се съчетае забавлението от разказването на приказки с интересни знания, които децата да придобиват по време на посещенията.

Първата интерактивна приказка беше разказана, в навечерието на 1 юни - Деня на детето, в СБАЛДБ "Проф. д-р Ив. Митев" - София. Болните деца чуха историята за „Златното момиче“ като едновременно със забавната част научиха как се появяват цветовете, как се получава дъгата и как се комбинират цветовете, за да се получи трети. Накрая малчуганите получиха възможността да експериментират сами с боичките.

Продължение...

„СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО
ЛЕЧЕНИЕ ПО ДЕТСКИ БОЛЕСТИ – ПРОФ. Д-Р ИВАН МИТЕВ” ЕАД, СОФИЯ
София 1606, бул. “Акад. Иван Гешов “ № 11 тел.: 81 54 210, факс: 952 16 50

Дарение от Новартис за Педитричната болница

Картини на талантливи деца от 10 до 18 години ще украсят болничното пространство в СБАЛДБ ” Проф. д-р Ив.Митев”- София

СБАЛДБ "Проф. д-р Ив. Митев" - София получи 19 картини от ІV-я международен детско-юношески пленер „Арт пристан 2015”. Творбите бяха показани на русенската общественост в Mall Rousse и Регионална библиотека”Любен Каравелов”, а в дарителската кампания участва и фармацевтичната компания Новартис.

Картините, рисувани от талантливите ученици на СОУ” Христо Ботев”- Русе и техни връстници от Румъния са на тема „Русе, бряг към различни хоризонти” и показват красотата на р. Дунав, неповторимата русенска природа и архитектура.
„Радваме се, че картините получиха своя нов живот в Специализираната болница за активно лечение по детски болести ”Проф. д-р Ив.Митев”-София, където ще направят по-приятен болничния престой на малките пациенти и техните родители”, коментираха служители на компанията.

Ръководството на СБАЛДБ ” Проф. д-р Ив.Митев” изказва своята благодарност на талантливите ученици , както и на целия екип на Новартис.

MinchevaНационалната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край” получи дарение от над 500 саксии с цветя. Всички те вече са разпределени в педиатричните отделения и откритите площи за игра и отдих на 5 столични болници, сред които е и СБАЛДБ "Проф. д-р Ив. Митев" - София.

Дарението е предоставено от Сердика Център София. До преди седмица красивите растения бяха част от приказните цветни инсталации на пролетни градини в търговския център. Сега те продължават своя живот в лечебните заведения.

Цветята предадоха свежо настроение в лечебните заведения, където „Приказки без край” от години провежда различни инициативи с цел да създаде среда близка до домашната за малките пациенти и да им върне усмивките по време на лечението им.

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства децата се възстановят по-бързо.Този тип събития допринася и за засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Продължение...

В изпълнение на „Национална програма за подобряване на майчиното и детско здравеопазване 2014-2015 г.„ от месец октомври 2015 г. в СБАЛДБ"Проф. д-р Ив. Митев"- София са разкрити и функционират експертни комисии за комплексно медицинско наблюдение на деца с диабет, с вродени заболявания и недоносени деца.

Виж цялата информация