• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10
  • Photo Title 12

dr-yanevaД-р Пенка ЯНЕВА е специалист по детски болести и детска гастроентерология с над 35-годишен опит. Диагностицира и провежда лечение на деца със заболявания на стомашно-чревния тракт, болести на черния дроб и чернодробна недостатъчност, малабсорбционен синдром и хранителни алергии. В момента д-р Янева е началник на клиниката по гастроентерология на Специализираната болница за лечение на детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София и същевременно консултира в Медицинския център по детски болести. 

Интервю с д-р Янева за гастроентерологичните заболявания, от които страдат най-малките прочетете във в. "Доктор".

full f1d68bff-a2de-4643-8ddc-e46a67f057baДнес, 28.06.2018г., в „СБАЛ по детски болести - проф. д-р Ив. Митев”- София се провежда уъркшоп по проблеми на детската пулмология. Организатор на събитието е Клиниката по пулмология с интензивно отделение на „СБАЛ по детски болести - проф. д-р Ив. Митев”, а съорганизатор и спонсор: Chemax Pharma.

Специалисти от клиниката ще обменят опит с лекари педиатри от доболничната помощ и общопрактикуващи лекари с големи педиатрични практики. Работната дискусия е на тема „Обструктивен синдром в детска възраст - диагностично-терапевтичен алгоритъм”.

Продължение...

za-statiyaИновативни услуги за последващо и продължително проследяване и подкрепа за развитието на недоносените деца след изписването им от болницата въведоха фондация „За Нашите Деца“ и екипът на Клиника по неонатология в „СБАЛДБ- проф. д-р Иван Митев“-София. 

Услугите се предлагат в клиниката по предварителна заявка от родителите.

Мултидисциплинарен екип от лекар-неонатолог, кинезитерапевт и специалист „Ранна детска интервенция“, консултират родителите и ако е необходимо провеждат рехабилитация на детето.

Продължение...

logo2Уъркшоп по проблеми на детската пулмология ще се състои на 28 юни 2018 г. от 16 до 19 часа в „СБАЛ по детски болести- проф. д-р Ив. Митев”- София.

Организатор на събитието е Клиниката по пулмология с интензивно отделение на „СБАЛ по детски болести- проф. д-р Ив. Митев” , а съорганизатор и спонсор: Chemax Pharma.

Специалисти от клиниката ще обменят опит с лекари педиатри от доболничната помощ и общопрактикуващи лекари с големи педиатрични практики.

Работната дискусия ще е на тема „Обструктивен синдром в детска възраст- диагностично-терапевтичен алгоритъм”.

Обмисля се издаване на брошура с най-интересното и полезно за практиката.

Продължение...

PediatriaКампанията на Angel Baby – българска компания производител на бебешки дрешки и спални чувалчета влезна в Клиниката по неонатология на „СБАЛ по детски болести – проф. д-р Иван Митев”-София.

Най-малките пациенти на лечебното заведение вече се обгрижват със специално създадени за тях спални чувалчета.

Те са подарък като част от националната информационна кампания за безопасен сън на бебето. Чрез нея се информират родителите за съвременните правила и препоръки за безопасност по време на сън с цел минимализиране на риска от Синдрома на внезапната детска смърт.

Началникът на Клиниката по неонатология на „СБАЛ по детски болести – проф. д-р Иван Митев”-София доц. д-р Ралица Георгиева изрази своята подкрепа на кампанията и благодари на нейните организатори.

Клиниката по неонатология е единствената в страната, която функционира в рамките на Университетска детска болница и поема пациенти на всички родилни отделения на София (с изключение на СБАЛАГ “Майчин дом”) и родилните отделения от Западна България и поема едни от най-тежките случаи.