• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10
  • Photo Title 12

http://www.focus-news.net/news/2014/05/14/1918404/dots-ralitsa-georgieva-v-hod-e-programa-za-nablyudenie-rehabilitatsiya-i-profilaktika-na-nedonosenite-detsa.html

14 Май 2014 | 13:21 | Агенция "Фокус"
Снимка: Информационна агенция "Фокус"

bebe-focusВ ход е програма за наблюдение, рехабилитация и профилактика на недоносените деца. Това каза на пресконференция доц. Ралица Георгиева от Специализираната болница за активно лечение за детски болести – София, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Доц. Георгиева обясни, че програмата се осъществява съвместно с Неонатологичната клиника към Майчин дом, Министерство на здравеопазването и Специализираната болница за активно лечение за детски болести – София.

Продължение...

zdraveДоказано е, че децата, които са оставяни с приемливо висока температура, оздравяват по-бързо от тези, на които веднага са давани лекарства за понижаване.

Понякога и най-добрият родител може да застраши здравето на детето си. И то съвсем неволно.
Кои са най-рисковите ситуации обяснява д-р Бояна Петкова от Университетска болница за активно лечение на детски болести "Проф. Иван Митев".
Прекаляването с лекарства против температура

Продължение...

Уважаеми колеги, 

На 16-ти април, 2014 г., сряда, от 12.00 до 13.00 ч., в Специализираната болница за активно лечение на детски болести в София, представители на Национална пациентска организация, клон Младежки и Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България, ще раздадат играчки на малките пациенти.

Събитието е част от великденската благотворителна кампания „Дари играчка, зарадвай дете“, която двете организации провеждат.

Мероприятието е отворено за журналисти.

У нас вече липсват някои доказали се добри и евтини лекарства
Публикувано: 26 март 2014, 15:32

http://www.blitz.bg/article/37747

Епилепсията е все още недостатъчно позната в България, поради което към това най-често хронично неврологично заболяване се подхожда с неразбиране и страх. Така хората с епилепсия са в голяма степен изолирани от обществото, децата не посещават масовите детски градини и училища, младите хора имат ограничен достъп до работния пазар. Тези фактори оказват сериозно влияние върху тяхното качество на живот и развитие като активни личности и равноправни граждани.

26 март е обявен за Световен ден на епилепсията, когато специалисти, родители и общество се питат има ли стандарти за лечение на заболяването в България.

Тази година в Педиатрията се събраха болни, родителите им, лекуващите ги лекари, медии, но не и представители на Министерството на здравеопазването и Здравната каса.

„Явно за тях не сме интересни, колкото и пъти да сме поставяли проблемите си, отговор нямаме. Но пък се шири куфарната търговия с медикаменти, защото у нас вече липсват някои доказали се добри и евтини лекарства”, сподели проф. Иван Литвиненко, завеждащ на Клиниката по детска неврология към Университетската педиатрична болница.

Продължение...