• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

muzejkoНационалната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край” и Детският научен център „Музейко“ поставиха началото на съвместна дългосрочна дейност. В рамките на партньорството образователният екип на „Музейко“ ще посещава педиатричните отделения на болниците, част от националната инициатива, за да разказва интерактивни приказки. Идеята на това сътрудничество е да се съчетае забавлението от разказването на приказки с интересни знания, които децата да придобиват по време на посещенията.

Първата интерактивна приказка беше разказана, в навечерието на 1 юни - Деня на детето, в СБАЛДБ "Проф. д-р Ив. Митев" - София. Болните деца чуха историята за „Златното момиче“ като едновременно със забавната част научиха как се появяват цветовете, как се получава дъгата и как се комбинират цветовете, за да се получи трети. Накрая малчуганите получиха възможността да експериментират сами с боичките.

Продължение...

MinchevaНационалната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край” получи дарение от над 500 саксии с цветя. Всички те вече са разпределени в педиатричните отделения и откритите площи за игра и отдих на 5 столични болници, сред които е и СБАЛДБ "Проф. д-р Ив. Митев" - София.

Дарението е предоставено от Сердика Център София. До преди седмица красивите растения бяха част от приказните цветни инсталации на пролетни градини в търговския център. Сега те продължават своя живот в лечебните заведения.

Цветята предадоха свежо настроение в лечебните заведения, където „Приказки без край” от години провежда различни инициативи с цел да създаде среда близка до домашната за малките пациенти и да им върне усмивките по време на лечението им.

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства децата се възстановят по-бързо.Този тип събития допринася и за засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Продължение...

В изпълнение на „Национална програма за подобряване на майчиното и детско здравеопазване 2014-2015 г.„ от месец октомври 2015 г. в СБАЛДБ"Проф. д-р Ив. Митев"- София са разкрити и функционират експертни комисии за комплексно медицинско наблюдение на деца с диабет, с вродени заболявания и недоносени деца.

Виж цялата информация

„СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО
ЛЕЧЕНИЕ ПО ДЕТСКИ БОЛЕСТИ – ПРОФ. Д-Р ИВАН МИТЕВ” ЕАД, СОФИЯ
София 1606, бул. “Акад. Иван Гешов “ № 11 тел.: 81 54 210, факс: 952 16 50

Дарение от Новартис за Педитричната болница

Картини на талантливи деца от 10 до 18 години ще украсят болничното пространство в СБАЛДБ ” Проф. д-р Ив.Митев”- София

СБАЛДБ "Проф. д-р Ив. Митев" - София получи 19 картини от ІV-я международен детско-юношески пленер „Арт пристан 2015”. Творбите бяха показани на русенската общественост в Mall Rousse и Регионална библиотека”Любен Каравелов”, а в дарителската кампания участва и фармацевтичната компания Новартис.

Картините, рисувани от талантливите ученици на СОУ” Христо Ботев”- Русе и техни връстници от Румъния са на тема „Русе, бряг към различни хоризонти” и показват красотата на р. Дунав, неповторимата русенска природа и архитектура.
„Радваме се, че картините получиха своя нов живот в Специализираната болница за активно лечение по детски болести ”Проф. д-р Ив.Митев”-София, където ще направят по-приятен болничния престой на малките пациенти и техните родители”, коментираха служители на компанията.

Ръководството на СБАЛДБ ” Проф. д-р Ив.Митев” изказва своята благодарност на талантливите ученици , както и на целия екип на Новартис.

Моделът ще бъде приложен във всички области на страната, увериха организаторите
http://www.zdrave.net/news/novini-210/uchilishtni-meditsinski-sestri-shte-badat-obuchavani-novostite-63305

01.02.2016
Невена Попова zdrave.net 

Недостатъчни са познанията за диабета на медицинските сестри в детските градини и училищата и това налага да се търсят съвременни гъвкави форми на обучение, които да им позволят да практикуват спокойно и уверено работата си с децата диабетици. Това заяви днес детският ендокринолог проф. Мая Константинова, ръководител на Диабетна клиника в СБАЛДБ "Проф. д-р Ив. Митев"- София и председател на Българското национално сдружение по детска ендокринология БНСДЕ при откриването на първия по рода си квалификацонен курс в столицата. По нейните думи през последните години да навлезли и продължават да навлизат изключително бързо новости в лечението и контрола на диабета, а това налага медицинските сестри, които всекидневно общуват с децата да получават качествени знания от специалисти в областта. „Целта на нашата инициатива е да постигнем ново ниво на разбиране за диабетното заболяване, ново ниво на познания за неговата динамика и проследяване и ново отношение към децата, които трябва да могат да разчитат на компетентна помощ по всяко време, докато са на училище или в детската градина, докато са на спортно състезание или зелено училище”, сподели проф. Константинова и добави: „Казано на най-обикновен език, това означава да не тичат децата в тоалетната за всяко поставяне на инсулин и никога да не се налага да бъдат изключвани от училищни и извънучилищни мероприятия поради заболяването, а родителите им да бъдат абсолютно спокойни.”

Продължение...