• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10
  • Photo Title 12

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1528333

Децата с диабет често са дискриминирани в училище, особено в часовете по физическо възпитание. За това алармира алпинистът Боян Петров, който страда от тежкото заболяване, по време на дискусия в парламента на тема „Епидемията диабет - как да я овладеем?". От здравното министерство предвиждат следващата година усилията за справяне с болестта да бъдат насочени към профилактиката при най-малките, тъй като последиците при тях са по-тежки.

Продължение...

detskaРодителски организации ще настояват за осъвременяване на нормативната уредба за здравните кабинети в училищата

Проектът за подобряване на хигиената в санитарните възли в училищата заслужава висока оценка, защото с неговата реализация очакваме да се създадат условия за намаляване броя на децата, които страдат от увеличен пикочен мехур – т.нар. мегацист. Това заяви д-р Полина Митева, детски нефролог, която взе участие в дискусия на лекари, педагози и родители, инициирана от Асоциацията на родители с бъбречни заболявания. В допълнение д-р Митева подчерта, че ранното откриване на заболяванията на отделителната система при децата е една много положителна тенденция в последно време, която е станала факт благодарение на въвеждането на ехографския скрининг при 6-месечните бебета и изследването за протеинурия при по-големите деца.

Продължение...

bebe18.05.2015
http://www.zdrave.net/news/210/nabirat-sredstva-aparatura-nedonoseni-detsa-61327

В Деня на спорта ( 17 май), стотици деца и техните родители се включиха в активностите, част от „Маратон на героите” в София в подкрепа на недоносените деца в България. Събитието е част от кампания за осигуряване на жизненоважните условия за оптимално добро здраве на недоносените деца в България, чрез набавяне на необходимата апаратура, като всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на специализирана апаратура.

В кампанията, инициирана от Фондация „Нашите Недоносени Деца”, и подкрепена от УНИЦЕФ, Министерство на младежта и спорта и Столична община, се включиха различни организации, фирми и многобройни граждани, които участваха в благотворителен маратон, базар и още много игри в името на здравето и възможността за равен шанс в живота на недоносените деца, които за съжаление са голям брой от новородените в страната – 1 от всеки 10.

Продължение...

Младите музиканти ще играят благотворително своя спектакъла „Някъде в морето”

Младите оперни певци от квартет „Вокалисимо” ще играят на 5 август 2015 година ( сряда) за децата от Специализираната болница за активно лечение „Проф. д-р Ив.Митев”- София своя авторски спектакъл „Някъде в морето“.

Режисьор е Николай Павлов от Софийската опера и балет. Той създаде интерактивна постановка, в която героите преминават през различни перипетии, загубени в лодка в средата на морето.345


Със спектакъла певците показват на децата, че дори и в най-трудните моменти трябва да търсят силата вътре в себе си и да знаят, че дори и малък, си много по-силен и смел, отколкото другите си мислят.

Продължение...

bg koleda"Българската Колeда” помогна на още 307 деца"
05.5.2015 г., zdrave.net

Още 307 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания на президента „Българската Коледа“.
Експертният съвет към инициативата одобри постъпилите молби за помощ на базата на приложените към документите на всяко дете актуални медицински документи, изразените становища от лекуващи лекари и национални консултанти по профила на заболяванията. Средствата, отпуснати на 307-те деца, са на обща стойност 410 861 лв.

След становище на Националния консултант по медицинска генетика са подпомогнати 14 деца за осъществяване на генетични изследвания. Общата стойност на даренията са 10 700 лв.
За осъществяване на допълнителна специализирана рехабилитация са подпомогнати 222 деца с неврологични и вродени заболявания, на обща стойност 177 900 лв.

Продължение...