• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10
  • Photo Title 12

На 17 ноември 2015 г., се проведе пресконференция, на която Фондация „Нашите недоносени деца" представи първия по рода си в България цялостен наръчник за родители на недоносени деца „Всичко за недоносените бебета" и онлайн платформа http://earlybaby.info/ за бърз и лесен достъп до информация. Събитието е по повод Световния ден на недоносените деца, честван ежегодно в повече от 60 страни в цял свят. В събитието взеха участие утвърдени български експерти в майчиното здравеопазване и грижа за новороденото, както и представители на ресорни организации и институции. Целта на пресконференцията беше да се предложи систематизиран източник на информация за родители – наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета", създаден специално за родители, които продължават да се сблъскват с предизвикателствата на преждевременното раждане, без да имат достъп до необходимата им информация.

Продължение...

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1528333

Децата с диабет често са дискриминирани в училище, особено в часовете по физическо възпитание. За това алармира алпинистът Боян Петров, който страда от тежкото заболяване, по време на дискусия в парламента на тема „Епидемията диабет - как да я овладеем?". От здравното министерство предвиждат следващата година усилията за справяне с болестта да бъдат насочени към профилактиката при най-малките, тъй като последиците при тях са по-тежки.

Продължение...

Младите музиканти ще играят благотворително своя спектакъла „Някъде в морето”

Младите оперни певци от квартет „Вокалисимо” ще играят на 5 август 2015 година ( сряда) за децата от Специализираната болница за активно лечение „Проф. д-р Ив.Митев”- София своя авторски спектакъл „Някъде в морето“.

Режисьор е Николай Павлов от Софийската опера и балет. Той създаде интерактивна постановка, в която героите преминават през различни перипетии, загубени в лодка в средата на морето.345


Със спектакъла певците показват на децата, че дори и в най-трудните моменти трябва да търсят силата вътре в себе си и да знаят, че дори и малък, си много по-силен и смел, отколкото другите си мислят.

Продължение...

detskaРодителски организации ще настояват за осъвременяване на нормативната уредба за здравните кабинети в училищата

Проектът за подобряване на хигиената в санитарните възли в училищата заслужава висока оценка, защото с неговата реализация очакваме да се създадат условия за намаляване броя на децата, които страдат от увеличен пикочен мехур – т.нар. мегацист. Това заяви д-р Полина Митева, детски нефролог, която взе участие в дискусия на лекари, педагози и родители, инициирана от Асоциацията на родители с бъбречни заболявания. В допълнение д-р Митева подчерта, че ранното откриване на заболяванията на отделителната система при децата е една много положителна тенденция в последно време, която е станала факт благодарение на въвеждането на ехографския скрининг при 6-месечните бебета и изследването за протеинурия при по-големите деца.

Продължение...

bebe18.05.2015
http://www.zdrave.net/news/210/nabirat-sredstva-aparatura-nedonoseni-detsa-61327

В Деня на спорта ( 17 май), стотици деца и техните родители се включиха в активностите, част от „Маратон на героите” в София в подкрепа на недоносените деца в България. Събитието е част от кампания за осигуряване на жизненоважните условия за оптимално добро здраве на недоносените деца в България, чрез набавяне на необходимата апаратура, като всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на специализирана апаратура.

В кампанията, инициирана от Фондация „Нашите Недоносени Деца”, и подкрепена от УНИЦЕФ, Министерство на младежта и спорта и Столична община, се включиха различни организации, фирми и многобройни граждани, които участваха в благотворителен маратон, базар и още много игри в името на здравето и възможността за равен шанс в живота на недоносените деца, които за съжаление са голям брой от новородените в страната – 1 от всеки 10.

Продължение...