• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

Автор: Гергана Хрисчева

image001

През 2013 година "Българската Коледа" ще работи с улеснен механизъм за кандидатстване, като приоритетно ще се финансира лечение на деца с неврологични заболявания. Днес беше оповестен отчетът на организацията за 2011 – 2012 година. От събраните 1,4 млн. лева, за лечение на деца са използвани 774 хиляди лева.

Продължение...

http://www.bestdoctors.bg/article/id/836608

11.01/17:43/Пролет Велкова

Интервю с доц. д-р Анелия Буева, национален консултант по детски болести, нефролог и ръководител на Клиниката по нефрология и диализа в Специализирана детска болница в София

anelia0buneva

Дарик започна национална кампания "Най-добрите лекари в България". Тази инициатива се прави за първи път в България и чрез нея ви показваме най-добрите лекари, които работят в 39 специалности. Кампанията продължава с доц. д-р Анелия Буева, национален консултант по детски болести, нефролог и ръководител на Клиниката по нефрология и диализа в Специализирана детска болница в София.

Каква всъщност е разликата между нефрологията и урологията?

Нефрологията диагностицира и лекува, без да оперира, докато урологията е активната част от бъбречните страдания, които се лекуват чрез оперативна интервенция.

Как се отнасяте към нашата инициатива да намерим най-добрите лекари на България?

Да Ви кажа честно, като чух по телефона, че имате такава идея, първата ми реакция беше, че се просълзих от удоволствие, че има един по-различен поглед към лекаря в България от този, който в последните години виждаме в обществото.

Вие и сега се вълнувате, което е страшно впечатляващо. Не би трябвало да е така. Вие всеки ден вършите своята работа, която е изключително важна, безценна и би трябвало да имате одобрение за това, което работите, а фактът, че реагирате по този начин, ми подсказва, че не получавате това одобрение?! Та нали сте всеки ден с децата, с родителите им. Не срещате ли от тях подкрепата?

Продължение...

1 декември 2012 16:04 | Александра Гинева

image002
 
© снимка: Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова  

Над 1,3 милиона лева са събраните средства в рамките на "Българската Коледа" в кампанията за 2011-2012 г. Това съобщи секретарят на президента по здравеопазване, образование и наука Анна-Мари Виламовска, която заедно с партньорите в инициатива представи резултатите от благотворителната кампания.

Продължение...

На 1 декември 2012 г. в Специализираната болница за активно лечение на детски болести „ Проф. д-р Иван Митев” бе даден старт на  поредната кампания от благотворителната инициатива "Българската коледа" 2012 -2013 г. Тази година тя ще акцентира върху рехабилитацията на деца  с неврологични заболявания и с нарушения в развитието.

Продължение...

11.09.2012 г.

През 2012 година със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа" е подпомогнато лечението и рехабилитацията на 358 деца. В резултат на дарителската кампания през 2011-2012 г. са събрани над 1.362 млн. лева, като за лечението на деца са отпуснати близо 740 хил. лева, а останалите средства в размер от 588 хил. лева ще бъдат използвани за закупуването на нова медицинска апаратура за 15 лечебни заведения в страната.

Продължение...