• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

http://www.bestdoctors.bg/article/id/836608

11.01/17:43/Пролет Велкова

Интервю с доц. д-р Анелия Буева, национален консултант по детски болести, нефролог и ръководител на Клиниката по нефрология и диализа в Специализирана детска болница в София

anelia0buneva

Дарик започна национална кампания "Най-добрите лекари в България". Тази инициатива се прави за първи път в България и чрез нея ви показваме най-добрите лекари, които работят в 39 специалности. Кампанията продължава с доц. д-р Анелия Буева, национален консултант по детски болести, нефролог и ръководител на Клиниката по нефрология и диализа в Специализирана детска болница в София.

Каква всъщност е разликата между нефрологията и урологията?

Нефрологията диагностицира и лекува, без да оперира, докато урологията е активната част от бъбречните страдания, които се лекуват чрез оперативна интервенция.

Как се отнасяте към нашата инициатива да намерим най-добрите лекари на България?

Да Ви кажа честно, като чух по телефона, че имате такава идея, първата ми реакция беше, че се просълзих от удоволствие, че има един по-различен поглед към лекаря в България от този, който в последните години виждаме в обществото.

Вие и сега се вълнувате, което е страшно впечатляващо. Не би трябвало да е така. Вие всеки ден вършите своята работа, която е изключително важна, безценна и би трябвало да имате одобрение за това, което работите, а фактът, че реагирате по този начин, ми подсказва, че не получавате това одобрение?! Та нали сте всеки ден с децата, с родителите им. Не срещате ли от тях подкрепата?

Продължение...

На 1 декември 2012 г. в Специализираната болница за активно лечение на детски болести „ Проф. д-р Иван Митев” бе даден старт на  поредната кампания от благотворителната инициатива "Българската коледа" 2012 -2013 г. Тази година тя ще акцентира върху рехабилитацията на деца  с неврологични заболявания и с нарушения в развитието.

Продължение...

11.09.2012 г.

През 2012 година със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа" е подпомогнато лечението и рехабилитацията на 358 деца. В резултат на дарителската кампания през 2011-2012 г. са събрани над 1.362 млн. лева, като за лечението на деца са отпуснати близо 740 хил. лева, а останалите средства в размер от 588 хил. лева ще бъдат използвани за закупуването на нова медицинска апаратура за 15 лечебни заведения в страната.

Продължение...

1 декември 2012 16:04 | Александра Гинева

image002
 
© снимка: Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова  

Над 1,3 милиона лева са събраните средства в рамките на "Българската Коледа" в кампанията за 2011-2012 г. Това съобщи секретарят на президента по здравеопазване, образование и наука Анна-Мари Виламовска, която заедно с партньорите в инициатива представи резултатите от благотворителната кампания.

Продължение...

11.09.2012 16:30; 24 часа онлайн;

Image 1538858 126
Снимка: “Българската Коледа“

358 деца са получили възможност за лечение и рехабилитация през 2012 г. от благотворителната инициатива на президентската институция „Българската Коледа", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Над 1.362 млн. лева са били събрани в резултат на дарителската кампания през 2011-2012 г. За лечението на деца са отпуснати близо 740 хил. лева, а останалите средства в размер от 588 хил. лева ще бъдат използвани за закупуването на нова медицинска апаратура за 15 лечебни заведения в страната.

По време на дарителската кампания са подадени 419 молби от родители за лечение и рехабилитация на 432 болни деца, а 133 са заявките от болнични заведения за закупуването на нова медицинска апаратура.

Резултатите от дарителската кампания за „Българската Коледа" бяха отчетени днес.

За по-ефективното разпределение на дарените средства за лечението на повече нуждаещи се деца се предвижда въвеждане на подоходен критерий за подпомагане на нуждаещите се, както и строги правила за публичност и отчетност на дарените средства, отчетоха още партньорите в инициативата „Българската Коледа".

Допълнителна информация за резултатите от кампанията, както и предложените правила за набиране и разпределение на средствата по „Българската Коледа", са публикувани на сайта на инициативата www.bgkoleda.bg.