• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10
  • Photo Title 12

Обучението по „Ранно детско развитие“, организирано от фондация „За Нашите Деца“, е насочено към родители или други лица полагащи грижи за деца.

Кога и къде ще се проведе?

23 ноември от 9 ч. до 13ч. в Център за обществена подкрепа на ул. Гюешево 21, кв. Сердика

Продължение...

d-r-elena-paskaleva-georgievaКрайно време е да бъде създадена национална детска болница - това каза пред "Хоризонт" д-р Елена Георгиева от Университетската детска болница "Иван Митев". Д-р Георгиева е член на Инициативния комитет за създаването на национална детска болница. Вчера тя мотивира предложението в парламентарната бюджетна комисия.

Тя акцентира върху "невъзможността 40 години да решим един изключително важен проблем, който занимава многократно отделните институции" и припомни дългата история на проекта.

"40 години се движи този проект към бюджетната комисия. 1978 година е направена първата копка, от която в дневно време е останал големият строеж в Александровска болница, познат на хората с факта, че, ако не се лъжа, има два смъртни случая на деца, които са се опитвали да си правят селфи там. След това започва едно голямо разместване на клиниките в София, за да се намери най-подходящ начин те да бъдат обединени и съответно да получат място, където да функционират."

През 2013 година за първи път се стига до решение на Министерството на здравето под ръководството на Десислава Атанасова, която обаче не става решение на Министерския съвет за създаването на такава болница.

Продължение...

DSC01421Д-р Пенка Янева (началник Клиника по гастроентерология) и д-р Мила Байчева (Клиника по гастроентерология) в „Специализираната болница за активно лечение по детски болести- проф.д-р Иван Митев”-София взеха участие в Международния конгрес по гастроентерология в столицата.

Д-р Пенка Янева бе един от модераторите на секция Детска гастроентерология, а д-р Мила Байчева изнесе лекция на тема „ Клиничен спектър на MDR3 дефицит при деца и възрастни, интрахепатална холестаза на бременността.

Операции на живо във ВМА, които се предаваха чрез телемост в Осло и Лион, и бяха „гвоздеят” на XIII-тия Национален конгрес по гастроентерология с международно участие.

Престижният форум, за който в София пристигнаха изтъкнати специалисти от Швейцария, Италия, Франция, Испания, Австрия, Израел, Великобритания и Русия, се откри на 11 октомври 2018 г. в „Рамада София СИТИ Център” и продължи три дни.

Продължение...

baby1По повод Световния ден на недоносените бебета, фондация “Нашите недоносени деца” организира "Вечер на чудесата. Нейната основна насоченост е набиране на средства за трите основни и най-важни проекта на фондацията - достъп до качествена медицинска апаратура за всяко недоносено бебе в страната, развитие на семейно-ориентираната грижа чрез изграждане на семейни стаи в неонатологичните отделения, както и ранно детско развитие и подкрепа за семействата на недоносени деца в Семеен център ”Малки чудеса”.

Събитието включва специална програма, в която ще вземат участие известни български артисти, представители на шоубизнеса, журналисти, както и представители на държавната власт, на социално – отговорния бизнес, както и на неправителствения сектор, доказали се като сериозно ангажирани с каузата на фондация “Нашите недоносени деца” .
Водещ на събитието ще бъде Милена Златкова, журналист и радио водещ в предаването "Тройка на разсъмване" по радио "Витоша" и дългогодишен поддръжник на каузата на фондацията. Участници в събитието ще бъдат известните български изпълнители като Михаела Филева, Маги Джанаварова и Славин Славчев.

Продължение...

Продължава прекрасната инициатива на Фондация „За Нашите Деца“, в партньорство със СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“-София за ежемесечни събития , тъй като е известно, че болничният престой често води до стрес и неприятни преживявания, както за децата-пациенти, така и за техните родители.

Очаквайте отново на 23-и октомври 2018 г. гостуването на актрисата Звездомира Георгиева и музиканта Константин Кучев в лечебното заведение.

Събитието е тематично и този път е посветено на Деня на семейството. „Ще споделим преживявания за силата на семейството ,ще има още много музика и куп изненади”, обещават организаторите.

Всеки, който желае е добре дошъл и може да вземе участие в събитието.

Продължение...