• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10
  • Photo Title 12

Актуални новини

http://www.novatv.bg/news/view/2011/08/18/19819/НТВ-дари-уникален-апарат-на-детската-болница-в-София/

Уникален апарат за измерване на черния дроб работи в детската болница в София. Освен, че отчита размера и плътността, докторите се надяват, след време новата техника да замени и чернодробната биопсия. Апаратът е на стойност 192 хиляди лева и е закупен изцяло със средства, събрани от шоуто VipBrother.
 
Марти е на 11 години, когато е бил на годинка му е направена чернодробна трансплантация.
 
Черният дроб на момчето трябва да се изследва непрекъснато. Само така докторите и семейството му могат да са сигурни, че новият орган не е по-плътен, или по-голям от нормите.
 
Това е единствената болница в България, която разполага с такава апаратура.

puh

Едни от най-известните анимационни герои на "Уолт Дисни" - Мечо Пух и Tигъра, за първи път ще посетят България. Те ще се срещнат на 8 юли 2011 г. от 10 часа с хоспитализирани деца в Университетската педиатрична болница в София.

Визитата им е част от голяма европейска благотворителна обиколка, разработена и подкрепена от компанията "Уолт Дисни", по повод предстоящата премиера на новия анимационен филм “Мечо Пух” в кината. У нас лентата се завърта от 22 юли в цялата страна.
 
Белослава изпълнява българската версия на песента в новия филм, който ще събере отново зрителите с философски настроеното “глупаво мече” и приятелите му Тигър, Зайо, Прасчо, Кенга, Ру и Йори.

”Университетската педиатрична болница - София, е избрана от "Дисни" заради уникалните си детски клиники и постижения в диагностиката и лечението на българските деца”, посочи г-жа Корина Константин – представител на "Дисни" за Румъния и България.

В болницата годишно преминават 12 хил. деца, а над 6500 от тях остават за лечение. Лечебното заведение разполага със 105 легла, а грижите за децата са поверени на висококвалифициран медицински персонал. Болницата е единствената у нас, която има Клиника по детска нефрология и диализа, Клиника по клинична генетика, Клиника по детска ревматология, кардиология и хематология.

”Единствено тук се прави скрининг на всяко новородено дете за вродена аномалия на щитовидната жлеза. Болницата има и уникална лаборатория по цитогенетика. Клиниките са обновени изцяло, а лечебното заведение разполага с модерна апаратура за диагностика и терапия” , заяви д-р Мария Екимова, директор на Университетската педиатрична болница - София.