• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

communicationНа 30 май 2017 г. от 13 до 14 ч.в библиотеката на Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ – София здравните специалисти на болницата ще имат възможност да се включат в дискусия на тема „Комуникация с родителите и децата пациенти“.

Водещ на форума ще е Петя Петрова – психолог към мобилния екип на фондация „За Нашите Деца“, която партнира с болницата, а целта е да се създаде пространство за свободно обсъждане на въпроси, вълнения и трудности, характерни за професионалистите, както и за дискутиране на възможните начини за справяне с тях. За участие в дискусията са поканени всички специалисти, които желаят да изследват темата през собствената си практика и конкретен случай.

Това е първата от поредица дискусии, организирани по проект „Грижа в ранната възраст“ с подкрепата на фондация „За Нашите Деца“. До края на тази година са планирани още няколко дискусии за специалисти и родители по теми като „Съобщаване и приемане на диагнозата“, „Преживяване на загуба на пациент“, „Стрес на работното място“, „Психология на ранното детство“ и др. Предвидени са и обучителни модули на социална тематика, които целят да повишат информираността на родителите и специалистите за мултидисциплинарния подход към децата и семействата.

Партньорството на фондация „За нашите деца“ с болницата е в рамките на изпълнявания от организацията проект „Грижа в ранната възраст“, по който ще бъдат изпълнявани дейности на територията на болницата до края на 2018 година.
Проектът е финансиран от фондация ОУК и неговата основна цел е да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0-7г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата. Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и през пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът цели да подобри политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас.

Доброслава Стоилова,
Координатор на теренната работа по проекта
За контакти: + 359 882 516 103,
email: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.